Čistoća Metković d.o.o. nabavila je novo vozilo, a koje je kombinacija maloga vozila za skupljanje otpada i multifunkcionalnoga stroja. Za sada je vozilo opremljeno nadogradnjom za skupljanje otpada kapaciteta 3 m3,  te sa kranskom kosilicom za uređenje zapuštenih putova.

rva demonstracija napravljena je prije par dana u Ulici Ljudevita Gaja.

Vozilo je kupljeno putem financijskog leasinga na pet godina, a u nabavci je sa 40% vrijednosti vozila bez PDV-a sudjelovao Fond za zaštitu okoliša, kojima se i ovim putem zahvaljujemo.

Vrijednost vozila sa nadogradnjom za skupljanje otpada sa PDV-om i kamatama na razdoblje ugovrenog leasinga iznosi 1.007.998,64 kuna, a vrijednost kranske kosilice sa sustavom upravljanja dodatnih 169.756,50 kn s PDV-om.

U budučnosti planiramo nabaviti još nadogradnji za vozilo, poput ralice za snijeg i posipača soli, nadogradnje za pranje ulica i slično, čime bi se postigla puna efikasnost i iskoristivost tog multifunkcionalnog vozila.

Usluge uređenja puteva i zaraslih površina ćemo uskoro ponuditi i za tržište, tako da ovim putem pozivamo sve subjekte koji su zainteresirani za najam stroja, da nam se obrate sa povjerenjem.