Dana 14.12.2017. u 17:00 sati u prostorijama zgrade političkih stranaka održan je sastanak predstavnika Čistoće Metković d.o.o. i grada Metkovića sa predstavnicima stanara višestambenih zgrada i upraviteljima istih. Teme razgovora su bile obveze prilagodbe na novi sustav obračuna odvoza otpada, te upoznavanje javnosti sa novostima koje će proizaći iz ove prilagodbe.

Budući da zgrade u Metkoviću uglavnom nemaju adekvatan prostor na kojem bi smjestile spremnike za otpad, to stvara problem građanima, ali i Čistoći i Gradu Metkoviću te bi trebalo doći do zajedničkog rješenja. Jedno od njih je i kvartovsko prikupljanje otpada u spremnike, ako bi se stanari s time složili, no ukoliko ne dođe do nikakvog dogovora, Grad bi trebao odrediti površinu na kojoj će se prikupljati otpad.

Upravitelji zgrada i predstavnici stanara u sljedećih osam dana Čistoći trebaju dostaviti podatke o korisnicima stanova, a tablicu koju je potrebno ispuniti može se preuzeti i ovdje: Tablica za predstavnike stanara – prijava članova i udio u spremniku.

Na sastanku su stanari, kao jedan od većih problema, postavili i pitanje odgovornosti za otpad. Cijena odvoza otpada jednako će se dijeliti među stanarima, a u slučaju nepoštivanja propisa sankcije i kazne su visoke. Ukoliko dođe do kršenja propisa za to će odgovarati osoba koja ih je prekršila, ali samo ako se ustanovi počinitelj. U suprotnom, kazne plaćaju stanari.