Čistoća Metković d.o.o. je nabavila 100 kompleta posuda od 40 litara za odvojeno skupljanje otpada, a koji će se dijeliti stanarima zgrada u Metkoviću.

Cilj je povećati količinu odvojeno skupljenog otpada kroz omogućavanje odvajanja otpada već na kućnom pragu, a sve kako bi ispunili postavljene ciljeve za odvojeno prikupljene količine otpada.

U 2015.godini smo bili izrazito uspješni budući da smo, kroz zelene otoke, za 100% povećali količine koje smo odvojeno prikupili u 2014.godini.

Ovom akcijom nastavljamo proces izgradnje infrastrukture potrebne za odvojeno skupljanje otpada na kućnom pragu, a koji smo započeli prije 12 mjeseci podjelom posuda za odvoz otpada, te postavljanjem zelenih otoka, a sve pod motom „ODVOJI I TI, ZA LJEPŠI METKOVIĆ“

U kompletu se nalaze tri posude od 40 L i to :

– za papir / plava

– plastiku, staklo i metalnu ambalažu / žuta

– ostali komunalni otpad / smeđa

20160114_133625

Posude u kompletu su posebno dizajnirane i napravljene kako bi zauzimale što manje stambenog prostora, ako bi se držale unutar stana, ali i da budu što otpornije na vremenske uvjete, ako bi se držale na balkonima.

Odvojeno skupljeni otpad iz vaših posuda možete poslije odložiti na najbližem zelenom otoku. Pri tome ćete na zelenom otoku ostaviti samo sadržaj posude, odnosno ono što ste u stanu odvojili, ali ne i samu posudu. Čistoća će sadržaj koji ste odvojili u svojim stanovima skupljati redovnim pražnjenjem zelenih otoka.

Ovakvi kompleti će se u prvoj fazi podijeliti stanarima zgrada u Industrijskoj ulici i to stanarima na kućnim brojevima odnosno ulazima: 8, 8/1, 8/2, 8/3 te 2/7 i 2/8.

U idućih nekoliko dana ćemo stanarima navedenih ulaza dostaviti i dopis kojim ih pozivamo na preuzimanje njihovog kompleta posuda. 

Stanari u navedenim zgradama će moći svoj primjerak posude preuzeti u sjedištu Čistoće Metković d.o.o., Mostarska 10, prilikom čega će se potpisati ugovor o zaduženju posuda.

Tokom godine ćemo nastojati, kroz suradnju sa Fondom za zaštitu okoliša, nabaviti još 300 ovakvih kompleta za odvajanje, kako bi i ostalim našim korisnicima koji stanuju u zgradama omogućili odvajanje otpada već u njihovim stanovima. Ovim postajemo jedan od rijetkih gradova i komunalaca u cijeloj državi koji su svojim sugrađanima, a koji žive u stanovima, omogućili već u samom stanu ovakav način recikliranja odnosno odvajanja otpada.

Nakon ove akcije uskoro slijedi i podjela posuda koje smo nabavili za prikupljanje papira ( plava posuda) te plastike, stakla i metalne ambalaže ( žuta posuda) u kućanstvima koji se već ranije dobili svoju posudu za odvoz miješanog komunalnog otpada.

Komplet posuda će se moći preuzeti besplatno, a posude su raspoložive već od 15. siječnja 2016.godine.

 

Vaša

 

Čistoća Metković d.o.o.