Kako je i najavljivano, Čistoća Metković d.o.o. počinje sa provedbom i implementacijom rješenja koja predstavljaju usklađenje sa Zakonom o održivom gospodarenju otpadom.

Čistoća Metković d.o.o. nabavila je 2800 posuda, od čega je 200 za selektivno skupljanje otpada. Posude će se početi dijeliti od danas, na desnoj strani korisnicima iz ulice Zrinskih i Frankopana, a na lijevoj korisnicima iz Dubrovačke ulice. Stoga se mole korisnici iz navedenih ulica da dođu posude preuzeti u krugu Društva na adresi Mostarska 10.

Od ponedjeljka, 7. srpnja pa do srijede, 9. srpnja posude će se u navedenim ulicama dijeliti „od vrata do vrata“. Svim korisnicima koji u trenutku podijele posuda ne budu u svome objektu ostavit će se obavijest o neuspjelom pokušaju dostave posude.


Podjelom posuda promijeniti će se i raspored odvoza otpada u navedenim ulicama. Umjesto tri odvoza tjedno,  biti će dva odvoza tjedno. Tako će se otpad od 14. srpnja u ulici Zrinskih i Frankopana skupljati ponedjeljkom i petkom, a u Dubrovačkoj ulici utorkom i subotom.

    U planu je novim posudama za otpad prvenstveno opremiti ulice koje su slabo ili nikako pokrivene zajedničkim kontejnerima na javnim površinama. Posude će se dijeliti u nekoliko faza kako bi se što bolje i lakše uskladio raspored odvoza otpada.

    Svi oni koji zaduže posudu morat će je, u dane skupljanja otpada, postaviti ispred svoje nekretnine najkasnije do 04:30 ujutro.

    Posude se, samo iznimno, neće podijeliti u pojedinim područjima u kojima zbog tehničkih uvjeta nije moguće pristupiti vozilima za odvoz otpada. Takva području će i dalje ostati u sustavu zajedničkih kontejnera.

    Građani će posude preuzeti bez dodatne naknade, a prilikom preuzimanja morati će potpisati Sporazum o korištenju kojim će biti reguliran način i uvjeti korištenja posuda.

    Prelaskom na način prikupljanje otpada od svakog pojedinog korisnika, putem posuda na kućnom pragu, doći će do promijene u rasporedu odvoza na cijelom području grada, a o novim rasporedima korisnici će pravovremeno biti obaviješteni.

    Svi korisnici, koji u trenutku izlaska na teren djelatnika Čistoće ne budu kod kuće te ne potpišu sporazum, dobiti će obavijest o neuspjeloj dostavi posude. S tom obavijesti trebaju doći u Čistoću Metković d.o.o. te tamo, nakon potpisivanja zapisnika, preuzeti posudu.

    Kako bi nov način skupljanja primjereno i kvalitetno zaživio biti će potrebno neko vrijeme prilagodbe, kako za Čistoću kao isporučitelja usluge tako i za sve naše korisnike.

Stoga Vas sve zajedno molimo za strpljenje u prijelaznom razdoblju.

Ćistoća Metković d.o.o.