U zadnje vrijeme svjedoci smo komunalne nekulture neodgovornih pojedinaca i problema nepropisnog odlaganja glomaznog otpada na lokacije na kojima su postavljeni kontejneri od 5 ili 7 m3. Navedeno ponašanje više ne možemo nazvati iznimkom, budući da sve više prelazi u praksu. Sastav glomaznog otpada je raznolik, od kreveta i ormara, do istrošenih madraca.

Čistoća Metković d.o.o. je za svoje korisnike uvela besplatni odvoz glomaznog otpada po pozivu, te mogućnost besplatnog odlaganja glomaznog otpada na reciklažno dvorište, koje se nalazi na odlagalištu Dubravica. Na taj način smo stvorili sve preduvjete da se broj ovakvih situacija svede na minimum. Isto je, za vrijeme u kojem živimo, krajnje nekulturno, te civilizacijski neprihvatljivo. Ujedno je  podložno i sankcijama od strane komunalnog redarstva grada Metkovića. Zadnji slučaj možete vidjeti na slikama u prilogu.

Koristimo ovu priliku pozvati sve naše sugrađane koji primijete ovakve aktivnosti da se ne ustručavaju prijaviti ovakvo ponašanje, kako bi se neodgovorni pojedinci kaznili, te kako bi naš grad učili ljepšim.

Ponovno navodimo kako će Čistoća Metković d.o.o. krupni / glomazni otpad od kućanstava preuzimati jednom godišnje besplatno, na adresi korisnika, a isti se može besplatno dovesti i na odlagalište Dubravica. Za odvoz glomaznog otpada možete se obratiti na tele­fon 020 /685-138 ili info@metkovic-komunalno.hr

 

 

Direktor

Tomislav Jakić