U krugu tvrtke Čistoća Metković d.o.o. 25.02.2016. obavljena je primopredaja novoga komunalnog vozila auto-smećar IVECO EUROCARGO ML180E32/P – Farid 18 m3 koje ima mogućnost zaprimanja stotinjak metara prostornih nekompaktiranoga otpada, odnosno 16 m³ kompaktiranoga komunalnog i selektiranog otpada.
Vozilo je nabavljeno putem javne nabave usluge financijskog leasinga na šest godina. Prilikom primopredaje obavljena je i obuka djelatnika Društva u nazočnosti predstavnika dobavljača Gradatin d.o.o. (zastupnik proizvođača Farid) i Benussi d.o.o. (zastupnik proizvođača IVECO).

 vozilo 1vozilo 2

Vozilo je opremljeno podizačem kanti (podiže dvije kante istovremeno) i kontejnera. Isto tako, opremljeno je najnovijom tehnologijom EURO-6 motora od 320 KS. 
Čistoća Metković d.o.o. u cijeni vozila sudjeluje sa 60% iznosa, odnosno 599.286,60 kn, dok je ostatak od 40% neto vrijednosti vozila, odnosno 399.524,40 kuna, sufinanciran bespovratnim sredstvima Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, sve to uz velik angažman Grada Metkovića u realizaciji sufinanciranja toga projekata.
 
Koliko je ova nabavka važna za naše Društvo, ali i za sam grad, govori činjenica da je posljednje ovakvo vozilo nabavljeno prije više od osam godina. Njime ćemo zasigurno povećati razinu kvalitete usluge skupljanja otpada u našemu gradu. To je još jedna potvrda našega ozbiljnog rada i predanosti na uspostavi sustava održivoga gospodarenja otpadom.
 
Vaša Čistoća Metković d.o.o
                                                                                                Direktor
                                                                                                         Tomislav Jakić